Pret Manopera Renovare Apartament 2014

         

Living+Bucatarie

Living+Bucatarie

      Amenajarea si renovarea apartamentelor sau garsonierelor, pare deseori o lucrare ce implica mai putina forta de munca si materiale pentru a se realiza, acesta fiind si motivul pentru care am dorit sa creem o sectiune dedicata amenajarii si renovarii apartamentelor sau garsonierelor.

          Intradevar un apartament are deja structura existenta fiind necesare doar reperarea sau inlocuirea instalatiilor sanitare, termice si electrice, refacerea tencuielii (de cele mai multe ori local) si stratului de finisaj (vopselei /varului/ gresiei) si refacerea pardoselii sau repararea acesteia dupa caz.                             Reamenajarea apartamentefor reprezinta un proces la fel de complex, precum cel de finisare al unei case, in unele cazuri poate ceva mai complex.                  De exemplu se poate spune despre dificultatea inlocuirii coloanelor de apa rece, care, in cele mai multe cazuri sunt vechi de cand s-a construit blocul si necesita inlocuirea intregii coloane. Acest lucru implica si acordul vecinilor, care de cele mai multe ori foarte greu se lasa convinsi. Acesta fiind unul din dezavantajele pe care, constructorul le poate intimpina, in derularea procesului de reamenajare sau renovare a apartamentului. Alt dezavantaj este spatiul restrins care impiedica constructorul sa foloseasca un numar mai mare de muncitori, iar datorita acestui fapt, cresc cheltuielile indirecte care apar pe parcursul lucrarii (cazare, transport, etc.).

     Amenajarea apartamentelor deja existente, implica in primul rand o serie de operatiuni suplimentatre spre deosebire de cele noi, cum ar fi demontarea instalatiilor vechi, decaparea gletului si a tencuielii vechi unde este cazul, etc.

      Mai jos vom descrie lista de baza a proceselor tehnologice (a lucrarilor) relevante pentru amenajarea sau renovarea unui apartament:

 1. Deconectarea consumatorilor casnici si a mobilei si mutarea acestora catre centrul camerelor (in unele cazuri transportarea acestora catre pubele de gunoi sau la un service autorizat);
 2. Demontarea instalatiilor vechi;
 3. Demontarea pardoselilor existente;
 4. Decaparea peretilor (in functie de starea acestora pina la stratul de tencuiala sau doar slefuirea zugravelii existente);
 5. Montajul instalatiilor sanitare, termice si electrice noi;
 6. Executare scafelor, tavanelor false (daca este cazul), zidurilor de recompartimentare, etc.;
 7. Amorsarea peretilor curatati sau nou executati;
 8. Aplicarea straturilor de glet, inclusiv a benzilor de colt sau imbinare pentru preventia aparitiei fisurilor;
 9. Slefuirea si amorsarea straturilor de glet (unul sau mai multe straturi, in functie de pretentiile beneficiarului);
 10. Executarea zugravelilor si montarea placilor ceramice (gresie, faianta);
 11. Executarea pardoselilor (montajul parchetului, aplicarea linoleumului, etc);
 12. Montarea echipamentelor sanitare(lavoare,cazi etc) si a celor electrice(intrerupatoare,prize,lustre);
 13. Curatarea apartamentului de praf si a resturilor de moloz;
 14. Montarea consumatorilor caznici noi sau vechi (aragaz, masina de spalat, becuri, etc.) precum si a prizelor, intrerupatoarelor si robinetilor;
 15. Mutarea mobilierului la locul initial sau montarea noului mobilier;
 16. Curatenia finala;

              Odata cu finalizarea proceselor tehnologice, si semnarea unui proces verbal de receptie (intre beneficiar si echipa Manopera Constructii) pentru amenajarea si/sau renovarea apartamentului, beneficiarul primeste o GARANTIE de minim 2 ani, pentru orice probleme legate de calitatea renovarii si/sau amenajarii (fisurari sau exfolieri ale tencuielii, placarilor sau montajelor, defectionarea robinetilor, priezelor/intrerupatoarelor, etc.). 

Preturile pentru aceste procese, in functie de tipul apartamentului, pleaca de la:

Preturile NU CONTIN TVA.

Garsoniera sau apartament cu 1 camera (minim 20mp) 500 E
Apartament cu 2 camere (minim 30mp) 650 E
Apartament cu 3 camere (minim 45mp) 800 E
Penthouse (minim 80mp) 1000 E

 

4 thoughts on “Pret Manopera Renovare Apartament 2014

 1. Buna ziua,

  Am un apartament in Iasi pe care vreau sa-l renovez in totalitate. Ma puteti contacta va rog?

  Va multumesc,
  Beatrice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *