Pret Manopera Amenajari Exterioare 2014

              

gradina1        Amenajarile exterioare, prin definitie,  sunt modificari sau imbunatatiri estetice la nivelul parcelei de teren pe care s-a construit sau urmeaza a se construi o cladire. Amenajarile exterioare pot fi de asemeni, remodelari sau renovari ale fatadelor cladirilor, dar termenul este mai putin folosit.

         Amenajarea exterioara este un proces complex, in primul rand pentru ca trebuie sa satisfaca gusturile beneficiarului (contractorului) si in al doilea rand sa reuseasca sa le imbine pe acestea cu practicul, cu functionalul aducand mereu ceva nou si frumos din punct de vedere artistic. Pentru rezultate extraordinare este nevoie de 2 factori:

  1. Un designer bun (de obicei un arhitect), care sa poata prelua si implementa viziunea beneficiarului, imbinand-o cu artisticul si frumosul local, pe termen mediu si lung.
  2. Planificare, da….multa planificare.

      Daca spre deosebire de amenajarile interioare, unde tenta culorii sau pozitia luminatoarelor se poate schimba usor, fara costuri suplimentare prea mari, in cazul amenajarilor exterioare, greselile, omisiunile sau neatentia in cadrul procesului de planificare (proiectare) se platesc foarte scump.                  Imaginati-va de exemplu ca va doriti o fantana arteziana, undeva in fata  casei si dupa construirea acesteia, constatati ca accesul spre acea zona a casei/gradinii este blocat sau ca o rafala de vant poate arunca apa din jeturile piscinei, pe terasa unde iesiti sa beti cafeaua sau pe geamurile de la living.                                                                                                                                                                          De asemenea materialele folosite pentru amenajarile exterioare sunt mai scumpe decat cele pentru interior, de exemplu gazonul, copacii mai vechi de 3-4 ani, pietrele, mozaicul, instalatia de irigare, instalatia de iluminat, inclusiv intretinerea acestora in timp. Unele gradini se planifica in avans pe 5-10 ani, si se monitorizeaza in toata aceasta perioada, deoarece unele plante cresc mai greu, altele sunt sezoniere iar altele au nevoie de intretinere cel putin trimestriala.

        Datorita factorilor de mai sus, preturile variaza foarte mult, in unele cazuri de la cativa Euro/mp pana la cateva sute sau chiar mii de Euro/mp. De aceea, din bun simt, nu putem oferta un pret minim si unul maxim, pana nu purtam o discutie cu dumneavoastra.

Aflati unde ne puteti gasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *