Verificare apometre

 apometru 2             In data de 14.11.2013, la cererea conducerii asociatiei de proprietari din care fac parte, am inceput verificarea metrologica a apometrelor din apartament. Chiar daca lucrez in constructii de ceva vreme si stiu unde as putea face o asemena verificare am intrebat administratorul daca nu stie pe cineva, care se ocupa, pentru a castiga eu timp. Foarte bine intentionat, mi`a recomandat un domn, pe care l`am si sunat si care a venit la timp. A demontat apometrele, i-am achitat contravaloarea verificarii si manoperei (demontajului-montajului) IN AVANS, si mi s-a zis ca primesc rezultatele in cateva ore. Bineinteles asa a fost.

          Problemele au inceput in momentul in care, domnul mai sus mentionat, a revenit cu cele 4 apometrele din care 3 erau respinse (conform spuselor domnului evident, si a unui “X” negru pe capac), pentru ca nu a avut bunavointa sa`mi aduca si hartiile cu testele. Ca orice om normal, cand platesc verificari, vreau dovezi ca n-am platit tigarile sau bautura cuiva, deci bonul de casa si respectiv fisa de verificare metrologica cu asa numitele verdicte “ADMIS” sau “RESPINS”.

          Bineinteles ca justificarile domnului, nu numai ca`mi sfidau inteligenta dar a pomenit ceva de genu ca pentru “cele respinse” cei de la firma de verificare metrologica nu mai emit si hartii. Am luat apometrele, si am fost pe cont propriu la aceeasi firma de verificari sa vad de hartiile mele. Cand am ajuns acolo, si am pomenit numele pe care au fost facute verificarile apometrelor, doi stimabili domi s-au schimbat discret la fata, pentru ca probabil nu erau obisnuiti ca beneficiarul, atunci cand i se zice ca apometrele au fost respinse, sa ceara dovezi. Dupa ceva timp, in care unu din domni incerca sa-mi justifice faptul ca respingerea se datoreaza faptului ca apometrele nu sunt in parametri la debitele maxime, minime si nominale (Qmax, Qmin, Qnom), eu am insistat ca vreau hartii si atunci am inceput sa vad defapt esenta. Stimabilii domni, nu incasasera banii pe care eu ii dadusem celui care a venit sa`mi demonteze/monteze apometrele, justificand, ca atunci cand apometrele , in urma verificarilor, sunt respinse, nu mai are sens ca omul sa plateasca si verificarea si eventualele noi apometre, care trebuie sa le inlocuiasca pe cele respinse.

              Pana aici foarte just si de bun simt. Problema era ca nu prea era credibila povestea si in plus eu dadusem banii pe care teoretic trebuia sa`i primesc inapoi in urma verificarilor cu rezultatul respins. In esenta nu e vorba de suma propriu-zisa ci de atitudinea sfidatoare si de mentalitatea specifica oportunistilor mediocri. Povestea nu s-a sfarsit, pentru ca eu in acest moment sunt dispus sa platesc pentru alte cateva verificari, cu hartii, pentru a fi sigur ca rezultatele date de actuala firma nu-s construite in urma situatiei anterior create.

       Asadar … sfaturi:

1. Nu platiti in avans verificare apometrelor;

2. Incercati sa rupeti din timpul dumneavoastra pentru a le duce la verificat;

3. Cereti fisele de analiza, pentru toate apometrele, infiderent daca acestea trec sau nu de teste;

Pentru alte intrebari, nu ezitati sa ma contactati.